Bär ut det gamla

När jag börjar skriva är klockan tre minuter över tolvslaget och champagne och pommac flödar i hushåll och i barer. Fyrverkerierna dånar öronbedövande ute i den snölösa och för ovanlighetens skull relativt varma natten. Vi har nu blivit av med 2007 alldeles oavsett om vi är glada eller sorgsna för det och vi återblickar slentrianmässigt på det som varit, för det måste man ju såhär vid nyår, och tittar lika slentrianmässigt framför oss för det måste man också, och kanske lovar vi saker som vi håller eller inte håller och kanske har vi det ganska bra.

Pratade med en man idag som skulle äta god mat, ta sig ett järn och gå och lägga sig. Så kan man också fira nyår. Det behövs inte frack, champagne och fyrverkerier. Själv gick jag ut med soporna, som något slags symbolisk gest som man nog kan tolka på många vis. Jag vet inte riktigt själv hur jag ska tolka det, det enda jag vet är att soppåsen luktade illa. Därför bars den ut.

Hur många som bärs ut från krogar och fester ikväll vet jag inte och bryr jag mig inte så mycket i, men som så ofta finns det många människor som finner ett stort nöje i att vara plakat fulla då något ska firas och nyår är väl sannerligen inget undantag. För att försöka glömma, försöka minnas eller försöka vara social.

Egentligen är det enda som betyder något att man ska försöka minnas att inte skriva 2007 om man behöver datera något. Vilket jag kommer att ha problem med i tre månader framöver.

Gott nytt år.

Kommentarer
Postat av: Johan

Gott nytt år Calle!

2008-01-13 @ 21:50:50
Postat av: W

Åh - detsamma, kompis!
:)

2008-01-14 @ 18:40:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback